На Стрийщині вперше склали присягу добровольці

24 травня

DSCN3964Сьогодні, 24 травня, на Стрийщині склали присягу на вірність Україні та її народу члени сотні добровольчого формування №2 Ходорівської територіальної громади. Дійство відвідали представники влади, духовенства, родини добровольців, ЗМІ.

Рішення про створення добровольчого формування було прийнято 26 березня 2022 року розпорядженням Ходорівського міського голови. Наказом Командувача Сил територіальної оборони ЗСУ від 11 травня 2022 року призначено командира добровольчого формування. В основі формування - бійці 8 батальйону "Аратта" імені Андрія Гергерта. Сьогодні усі добровольці урочисто були приведені до присяги. Вони отримали благословення Владики Богдана Манишина на захист нашої держави.

До присутніх звернувся начальник Стрийської районної військової адміністрації Богдан ЯНКО. «Сьогодні, коли московський окупант намагається захопити нашу землю, вбиває наших жінок та дітей, знищує нашу інфраструктуру, ми тут, на нашій Стрийщині, маємо зробити все, щоб не допустити жодного окупанта на нашу територію, щоб наші сім’ї та ті, хто приїхали до нас з обстріляних міст, почували себе в безпеці», - зазначив очільник району.

Слова подяки для добровольців звучали від народного депутата України Андрія Кота, голів територіальних громад Стрийщини, гостей.
Нагадаємо, що добровольчі формування територіальних громад – це воєнізовані підрозділи, сформовані на добровільній основі з громадян України, створені відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву».