Вихованці недільної школи у Миколаєві за власно вирощену розсаду планують придбати квадрокоптер для захисників

25 травня

283493897 559061732528829 2183033937478392067 nДопомагати фронту в тилу може кожен. Було б лишень бажання. Так, учні недільної школи при храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що в місті Миколаєві, влаштували благочинний ярмарок аби назбирати на квадрокоптер для захисників на фронт.

«Ідея виникла ще на початку війни. Хотіли якось заробити кошти, щоб допомогти армії потрібними речами. Спочатку плели маскувальні сітки. На Вербну неділю продавали місцевим мешканцям власно зроблені святкові букетики з верби. Кошти віддали на придбання бронежилету для земляка, що йшов на фронт. На Паску малювали крашанки, щоб передати нашим захисникам», - розповідає керівниця недільної школи, наставниця дітей Олена Сотник.

А в березні діти висіяли розсаду помідорів, капусти, квітів. Дбайливо поливали, доглядали, леліяли, а потім розсадили в роздільні ємкості.


Після недільного богослужіння парафіяни купували розсаду, за яку вдалося вторгувати майже 3 тисячі гривень. Ці кошти планують витратити на закупівлю квадрокоптера. Є сподівання, що цифрова "пташка" незабаром полетить до наших захисників.
Цікавих ідей у вихованців недільної школи є багато. Наприклад, 1 червня, з нагоди Дня захисту дітей, планують провести майстер-клас з бісероплетіння та ниток для маленьких миколаївчан і діток, що приїхали з інших міст.
З такими дітьми в України прекрасне майбутнє!