22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня

01 6 450x300

22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

22 червня 1941 року нацистська Німеччина за підтримки союзників напала на ще одного «вчорашнього» союзника – СРСР.
Цим розпочалася німецько-радянська війна – одна з найкривавіших і наймасштабніших воєнних кампаній Другої світової, яка принесла численні трагедії на українську землю.
Сьогодні в реальний політичній практиці Володимир Путін та його поплічники діють методами своїх «історичних ворогів» – нацистів з Третього Райху.


Уже стала загально відомою паралель між тим, як нацисти напали на СРСР о 4 ранку, а перша російська танкова колона 24 лютого 2022 вторглась в Україну о 3:40 ночі з боку Луганської області. Про оголошення так званої «спецоперації» Путін оголосив майже синхронно з першими ракетними обстрілами приблизно о 5 ранку.
Окуповані російськими військами українські території стали місцями воєнних злочинів. За їхніми темпами і брутальністю, принаймні на прикладі Київщини, російські військові «перевершили» нацистів. Нацистська окупація України тривала кілька років. Вона принесла з собою численні трагедії, зокрема, Голокост євреїв та ромів, спалені внаслідок каральних акцій села.
Російська окупація частини північних українських областей тривала приблизно місяць. Навіть за такий час росіяни залишили за собою величезні братські могили, а мирних жителів, перед тим, як вбити, жахливо катували. Всю страшну правду про наслідки окупації півдня і сходу країни ще доведеться дізнатися.

Не забуваймо! Пам’ятаймо тих, хто так і не повернувся до рідної хати і хто першим прийняв на себе ці страшні удари воєн, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані, як у ті далекі воєнні часи, так і у теперішні роки…
Вічна пам’ять і вічна пошана кожному, хто ціною життя відстояв і відстоює наше право на свободу!