«Вишивана єдність» - проєкт культурної дипломатії

3 серпня
297148395 1871504176534422 3682277568840228669 nВишиванка - яскраве і самобутнє явище української культури. Вона є одним із головних символів сміливості та нескореності українського народу.
Стрийський районний гуманітарний штаб «Клаптик Надії» в рамках започаткованого проєкту культурної дипломатії - «KLAPTYK NADIYI.UA» та з нагоди відзначення Дня Української Державності провів акцію -«Українська Державність і вишивана єдність».

Волонтери штабу організували масову фотосесію для молоді у вишитих сукнях та сорочках також моделями були і представники «Клаптику Надії» . Сукні та сорочки замовили у місцевих кравчинь, небайдужими виявилися і власники магазинів, які продають вишите вбрання, вони залюбки доєдналися до «Вишиваної єдності».

Ціль заходу привернути увагу громадськості до української культури та історії. Адже вишиванка - витвір мистецтва, який сягає глибини віків. А багатовікова історія не зробила вишивку пережитком минулого, а навпаки стала невіддільною частиною буття кожного українця і символом боротьби за власну історію.

Зауважимо, що Стрийський районний гуманітарний штаб «Клаптик Надії» вирішив започаткувати на Стрийщині Міжнародний проєкт культурної дипломатії - «KLAPTYK NADIYI.UA».
Концепція цього проєкту - презентувати світовій спільноті українське мистецтво: вишивку, писанкарство, ткацтво, витинанки килимарство, вироби з дерева, з лози, з соломи, з бісеру, малярство, фотомистецтво та інше.

Представники штабу, які активно підтримують ЗСУ та внутрішньо перемішених осіб, налагоджують співпрацю з різними світовими благодійними організаціями, міжнародними волонтерами і розповідають їм про Україну, нашу культуру, історію, традиції - через фотографії, через вироби, мистецтво. Окрім популяризації української культури цей проєкт допомагає зі збором коштів на підтримку ЗСУ та для підтримки ВПО. 

В рамках цього проєкту і відбулася акція «Українська Державність і вишивана єдність».

В часі війни культурна дипломатія стає дедалі більш важливим інструментом презентації свого міста чи країни через засоби культури. Тому «Вишивана єдність» покликана продемонструвати наш національний характер, єдність, родову пам’ять та любов до країни.