Львівщина – серед лідерів у Всеукраїнських рейтингах розвитку

2 липня

590236 900 1530523655 613x326.93333333333 3 0

Згідно з рейтингами бізнес-видання «Ділова столиця», періодичного видання «Вісник-рейтинг», а також рейтингового агентства «Єврорейтинг» Львівська область  - у першій п’ятірці.

«Не може не тішити те, що Львівщина в черговий раз у лідерах по даних загальноукраїнських рейтингах. Це результат роботи кожного свідомого мешканця області, а також тих структур та органів, діяльність яких спрямована на покращення життя людей та інвестиційну активність регіону. Тут варто хоча б згадати роботу офісу супроводу інвестора у Львівській ОДА, який торік здійснював постійний супровід понад 400 інвестиційних проектів, база інвестиційних об’єктів складала понад 700 земельних ділянок та площ, на яких раніше розташовувались промислові та інші споруди. І як наслідок – соціально-економічний ефект від залучених інвестицій ми бачимо сьогодні», - зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Відтак, бізнес-видання «Ділова столиця» оприлюднило щорічний рейтинг діяльності голів облдержадміністрації, де Львівщина посідає друге місце. Як і торік, рейтинг склали, враховуючи показники мирних регіонів (без окупованого Криму окупованого і наполовину Донбасу) за перший квартал поточного року за 20 суспільно значущими критеріями.

«Одним з головних успіхів Львівщини у першому кварталі стало друге місце після Києва за припливом прямих іноземних інвестицій на душу населення. Звичайно, протягом року можуть поліпшити свої показники багато регіони, але і Львівщина не зупиняється на досягнутому і приваблює все нових інвесторів. Зокрема, у Буському районі в травні вже почалося будівництво Кооперативного молокопереробного заводу, інвесторами якого виступили уряд Канади і виробники молока. Збирається збільшити обсяг видобутку нафти на Львівщині і британська компанія Cadogan Petroleum», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Львівщина увійшла в четвірку кращих регіонів за динамікою чисельності штатних працівників (зростання на 1,8%) та загальної площі прийнятих в експлуатацію квартир на 1000 жителів, а також у п’ятірку регіонів з найкращою динамікою промисловості (зростання на 8,7%), роздрібної торгівлі (зростання на 9,7%), реальних зарплат (зростання на 11,9%) і найнижчим рівнем безробіття населення працездатного віку (за методологією МОП).

Згідно з рейтингом інвестиційної ефективності областей за І квартал 2018 року агентства «Єврорейтинг», Львівщина посідає 3 місце серед інших областей України. Зазначимо, що попередні позиції Львівської області – у І кварталі 2017 року – 4 місце, 2017 рік – 7 місце.

Серед критеріїв та переліку показників, використаних у дослідженні: капітальні інвестиції, іноземні інвестиції, роботи на душу населення, а також заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та послуги.

5 місце серед інших областей країни займає Львівщина у рейтингу періодичного видання «Вісник-рейтинг». Відтак, серед позитивів, які відмітило видання у нашій області видання – нове житло, демографія, а також капітальні інвестиції.