У рамках робочих зустрічей з громадськістю району голова РДА зустрівся з громадою Стрілкова

19 вересня

DSCN9707 

18 вересня у рамках робочих зустрічей з громадськістю району голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький провів зустріч з громадою села Стрілків. Зустріч відбулася за участю сільського голови Петра Столярського, керівника апарату райдержадміністрації Юрія Вільшинського та керівників окремих підрозділів і служб району. Під час активного діалогу з мешканцями села обговорювали питання, що стосуються реформ у державі, соціально- економічного та культурного розвитку району, а також проблемні питання села Стрілків та його мешканців.

DSCN9711

Зокрема йшлося про впровадження медичної реформи у закладах охорони здоровя Стрийщини, підписання декларацій з лікарями, про урядову програму «Доступні ліки», про покращення матеріально-технічної бази шкіл району у рамках втілення «Нової української школи», організацію індивідуального навчання та забезпечення підвозу учнів автобусами «Школярик», про культурне життя району та резерви, завдяки яким можна оживити його у Стрілківській громаді, про призначення пенсій згідно нового законодавства та переваги легального працевлаштування, про зміни у механізмі призначення житлових субсидій та урядову програму «Пакунок малюка», про ідентифікацію ВРХ, забезпечення правопорядку, попередження виникненню пожеж та дотримання правил техніки безпеки під час опалювального сезону. Про ці та інші питання вели мову з мешканцями села головний лікар Стрийської ЦРЛ Михайло Василишин, начальники відділу освіти Микола Пищик, відділу культури Людмила Курилишин, Стрийського управління Пенсійного фонду Богдана Семків, управління соціального захисту населення Леся Буцерко, головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Микола Лешко, старший дільничний офіцер поліції Сергій Гайовський та  інспектор 8-ої пожежно-рятувальної частини Стрийського ГУ Держслужби з НС у Львівській області Андрій Солонинка.              .

DSCN9712

Піднімаючи тему освітньої галузі, голова райдержадміністрації Василь Зубрицький зазначив, що перед ним, як керівником району, уже два роки стоїть дилема розвитку освіти у Стрілкові. Суть проблеми у наповнюваності класів. Сьогодні, коли кожна копійка на рахунку, прийшов час думати громаді, як правильно направити кошти. Він звернув увагу сільського голови, адміністрації навчального закладу та громади Стрілкова на цю проблему, запропонував разом шукати шляхи її вирішення. В іншому випадку, наступного року прийдеться робити певні рішучі кроки. Також була пропозиція брати участь у конкурсах мікропроектів з метою покращення матеріальної бази навчального закладу.

DSCN9722

Під час зустрічі з громадою Стрілкова голова райдержадміністрації не міг не порушити питання про прикрий випадок, який стався нещодавно у селі, коли троє місцевих молодиків побили місцевого священика. «Це ганебно і неприпустимо, - зауважив Василь Зубрицький.- Мораль і духовні цінності мають бути у кожного на першому плані, інакше можна втратити власну гідність. Треба повертатися до тих духовних джерел, з яких черпало науку наше старше покоління».

DSCN9718

Мешканці села, активно спілкуючись з керівництвом району, задавали запитання, на які отримали вичерпні відповіді фахівців, зокрема щодо пільгової пенсії педагогічних працівників, пільгового перевезення пасажирів та тарифів на проїзд у приміському транспорті, відшкодування коштів за утримання молодняка ВРХ та ін.DSCN9715

На завершення Василь Богданович щиро подякував присутнім за участь у зустрічі та побажав плідної і злагодженої праці на благо громади.