Питання прав дитини розглянули на комісії в райдержадміністрації

30 жовтня

DSCN973096

В Стрийській райдержадміністрації систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення. 
На черговому засіданні, яке відбулося сьогодні, 30 жовтня, під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Оксани Мелень розглянуто  ряд  питань, зокрема про доцільність позбавлення батьківських прав, про розв’язання спору щодо участі у вихованні дітей,  про стан виконання батьківських обов’язків, про доцільність/недоцільність  надання згоди на реалізацію житлового будинку право користування яким має малолітня дитина та про надання висновку щодо доцільності/недоцільності визнання малолітньої дитини такою, що втратила право користування житлом.

На засіданні комісії заслухано громадян,  які обґрунтували причини і мотиви звернення до органу опіки та піклування. В процесі розгляду питань, заявників ознайомлено із нормами законодавства та прийнято конкретні рішення щодо розв’язання порушених проблем.