На Стрийщині зафіксовано випадок африканської чуми свиней

17 серпня

5м3

16 серпня на території ТзОВ "Галичина-Захід", яке знаходиться поблизу села Кавське, було зафіксовано випадки смертей поголів’я. Експрес-методом у лабораторії підтвердили наявність збудника африканської чуми свиней у загиблих тварин.

З огляду на це, у ніч на 17 серпня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом голови Маркіяна Мальського, на якому було вирішено оголосити карантин терміном на 40 днів у 3 км зоні довкола спалаху та введено в дію план протиепізоотичних заходів на території спалаху.

Відповідно відбулося також засідання Стрийської районної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом першого заступника голови Стрийської РДА Любомира Кащука. Задіяно всі відповідні служби та здійснюються необхідні заходи щодо ліквідації даної ситуації на підприємстві.

Довідково:

Африканська чума свиней (АЧС) – інфекційна вірусна хвороба свійських і диких свиней. Захворювання не загрожує людям, хворіють лише свині. Вірус не переноситься повітрям, і потрапити до тварини може тільки тоді, коли його занесе власник.

Ознайомитись з рекомендаціями, як вберегтись від африканської чуми свиней можна за лінком.