На Львівщині посилять роботу із незаконним обігом алкогольної продукції

17 лютого

 1581699075 613x321.78301369863 3 0Протягом цього тижня в області триватимуть рейдові перевірки точок незаконної реалізації алкогольної продукції. Робочі групи, що здійснюватимуть виїзди, сформують із представників правоохоронних органів, продспоживслужби, місцевої влади тощо.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

«За попередніми оцінками 50% ринку обігу алкогольної продукції перебуває у тіні. Це впливає не лише на наповнюваність бюджету, офіційне працевлаштування та заважає працювати легальному бізнесу. Неякісна продукція, якої ніхто не контролює, загрожує здоров’ю та життю українців. Мусимо системно підійти до вирішення цієї проблеми, аби до кінця місяця залишити такі явища в минулому», - акцентував голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Прем’єр наголосив на важливості виявлення організованих груп, які сприяють ввезенню, зберіганню, транспортуванню та реалізації алкогольної продукції, а також марок акцизного податку. Під час селектору також порушили питання збільшення рівня офіційного працевлаштування українців, зменшення заборгованостей із виплати зарплати та моніторингу якості дитячого харчування у навчальних закладах.