Соціальна захищеність кожного працюючого громадянина – це перш за все легалізація робочих місць та заробітної плати

21 вересня

Легалізація виплати заробітної плати – Офіційний сайт міста Ізюм

За останні роки в Україні спостерігається негативна тенденція щодо нелегального працевлаштування. Причини, в основному, очевидні. Адже така ситуація із працевлаштуванням влаштовує і роботодавця, якому не потрібно сплачувати податки, мати зайвий клопіт із оформленням працівника, і робітника, який, нібито, отримує більше грошей «у конверті» та ще й користується різного виду соціальними пільгами наприклад у вигляді субсидії на комунальні послуги та допомоги малозабезпеченим сім’ям. Але це пільги сьогоднішнього дня та відсутність майбутнього як для себе так і для держави.
Легалізація робочих місць передбачає зменшення кількості осіб, які збагачуються за рахунок інших, та збільшення надходжень до бюджету коштів, які приховуються від держави. Тому важливо, щоб не тільки роботодавець був зацікавлений легально працевлаштовувати своїх працівників, а і самі працівники дбали про своє майбутнє.
В останні роки до законодавчих актів внесені відповідні зміни, щодо відповідальності роботодавців у вигляді штрафу за порушення вимог трудового законодавства в частині використання нелегальної праці та фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження.
Шановні роботодавці. Пропонуємо негайно зареєструвати належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками. У випадку ігнорування даної пропозиції контролюючі органи будуть вимушені застосовувати всі заходи впливу за порушення вимог законодавства з праці.