На запобігання виникненню і поширення COVID-19 було скеровано майже 150 млн грн

22 вересня

Від початку пандемії Covid-19 провели 126724 лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР), загалом силами усіх лабораторій області щодоби проводять майже 1900 досліджень.

На території області зафіксовано 18793 підтверджених випадків інфікування.

Про це сьогодні йшлося на черговій сесії Львівської обласної ради, де директор депаратменту охорони здоров’я Орест Чемерис проінформував депутатів щодо санітарно-епідеміологічного стану на території області та врегулювання ситуації, що склалася у зв'язку із епідемією коронавірусу.

«До надання стаціонарної допомоги залучено 19 закладів. У червні до переліку внесли ще кілька лікарень. Усі заклади першої хвилі внесені до переліку і законтрактовані НЗСУ. Допомога надається за територіальним принципом. Всього виділено 2585 ліжок. Середня завантаженість ліжок по області становить 48,7%. 98 людей перебуває на лікуванні у відділенні реанімації, 27 осіб на апаратах штучної вентиляції легень. 6189  пацієнтів одужало. Зареєстровані 527 летальних випадків», - розповів Орест Чемерис.

Отже, станом на 22 вересня пацієнтів приймають за територіальним принципом у таких установах на території та за межею м. Львова:

КНП «Сокальська ЦРЛ», КНП «Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева», КНП «Стрийська центральна міська лікарня», КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім..Ю.Липи, КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова, КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ», КНП «Рудківська лікарня» Рудківської міської ради, КНП ЯРР ЛО «Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи», КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова, КНП «Стебницька міська лікарня» ДМР, КНП «Жовківська центральна районна лікарня», КНП «Кам’янка-Бузька ЦРЛ», КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня»,  КНП «Пологовий клінічний будинок №1 м.Львова», КНП «Буська центральна районна лікарня», КНП «Жидачівська центральна районна лікарня»,  КНП СМР та СРР «Самбірська ЦРЛ» .

Директор депаратменту охорони здоров’я також наголосив, що у Львівській області зареєстровано 2052 випадки захворювання на COVID-19 серед працівників закладів охорони здоров’я. Одужали 1702 осіб.

«З метою надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтверджено діагноз COVІD-19 і які пройшли стаціонарне лікування за період з 12 березня по 15 травня виділено кошти на суму 95,3 тис грн. Аналогічно відповідно до розпорядження голови Львівської ОДА з метою надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств та комунальних закладів галузі охорони здоров'я, у яких було підтверджено діагноз COVІD-19 і які пройшли стаціонарне лікування за період з 12.03.2020 до 05.07.2020 року було виділено кошти в сумі 1147,2 тис. гривень. Загалом вказану разову допомогу вже отримали 97 працівників закладів охорони здоров'я, на що в цілому було виділено фінансовий ресурс в розмірі – 1242,5 тис. гривень», - зазначив Орест Чемерис.

В цілому станом на 22 вересня 2020 року за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел фінансування обласною державною адміністрацією закладам охорони здоров'я обласного підпорядкування для забезпечення виконання ними заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) в загальному було скеровано фінансовий ресурс на загальну суму 147 912,9 тис гривень.